Blog

Kerstmarkt 2014

17-12-2014 21:16

Afgelopen 7 december was het kerstmarkt in Landhorst. We hebben bovenop onze 150 appelflappen ook allerlei leuke spulletjes en boeken mogen verkopen van de Boekenbrug, een erg leuk winkeltje in Landhorst waarvan de opbrengsten naar Kenia gaan. Ook konden mensen kerstbroden bij ons bestellen, van Bakkerij Maassen (Wanroij), maar jammer genoeg is dat niet veel gebeurd... Toch, al met al, was het een goede en vooral een hele gezellige dag voor ons! Enkele foto's vind je in de gallerij!!

Dat was hem dan :)

18-10-2014 20:30

Dat was hem dan: de bootcamp van dit jaar! We waren met een knus groepje en hebben onze spieren flink laten werken. Ik ben benieuwd wat ik daar morgen van merken ga, haha. Met de bootcamp hebben we 100 euro bij elkaar gekregen, en daar zijn we héél erg blij mee! Marjan, Monique en Henny, nogmaals enorm bedankt!!! Zonder jullie was het natuurlijk nooit gelukt! 

Foto's van de bootcamp kun je vinden helemaal onderin bij 'fotogalerij'

 

Door Amy

Bootcamp dichtbij!!

16-10-2014 14:38

Aanstaande zaterdag gaat onze bootcamp opnieuw plaatsvinden! We hebben 9 opgaven dit jaar, en hopen dat het net zo'n groot succes gaat worden als vorig jaar. Je kunt je ondertussen niet meer opgeven, maar mocht je alsnog graag mee willen doen dan zien we je graag as zaterdag om 14:45 bij de kantine van Tennis Vereniging Landhorst! Vergeet natuurlijk niet het sponserbedrag: €10,- want daar gaat het uiteindelijk toch wel een beetje om :)

2e Malawi-dagje: groot succes!!!

30-04-2014 16:52

Gisteren hadden we met de hele groep (slechts een paar konden er niet) afgesproken in Nijmegen. Daar zouden we gaan picknicken. Toen we verzameld hadden bij Nijmegen-Centraal (station) zijn we met z'n allen richting het park gelopen. Het was niet zo'n goed weer: miezerig/nat. Maar ach, wij zijn niet van suiker, dus we gingen gewoon naar het park! Toen we er bijna waren zag ik in een keer het hoofdkantoor van Worldmapping die ik nog herkende van vorig jaar omdat daar toen de informatieavond was. Dus wat doen wij: we bellen met de hele bubs aan, hahahaha. En ja hoor, we mochten binnen komen! Eenmaal binnen werden we ontvangen door Maike en Michel (=algemeen directeur) van Worldmapping. En toen Michel zag dat we van plan waren te gaan picknicken stelde hij voor of we daar wilden zitten. Wij natuurlijk helemaal blij :) want buiten was het nat. We mochen zitten in de eetruimte die zich in een soort van kelder bevond. Het was er best groot want iedereen paste er makkelijk in. Naderhand hebben een paar van ons Maike en Michel nog eens héél erg bedankt en toen pas zijn we naar het park gegaan, hahaha. 

We hebben echt een SUPER groep en ik kan niet wachten tot Malawi!!

Door Amy

Laptops mogen mee naar Malawi en daar blijven!!!!

30-12-2013 21:09

We hadden vandaag dus 2 laptops gekregen, maar ik wist dat worldmapping niet altijd even enthousiast is over dingen meenemen dus ik had het voor de zekerheid toch maar even gevraagd. De reden is dat Worldmapping niet wil dat de mensen in Malawi gaan denken dat blanken alleen maar cadeautjes komen brengen. Ze moeten zelf ook gaan werken en in elkaar investeren. Ik had dus een mailtje gestuurd, en gelukkig kreeg ik ook weer een hele positieve mail terug! Met laptops kunnen de mensen van de projecten in Malawi veel en worldmapping heeft dus erg graag dat we ze meenemen!!! gelukkig!

 

Door Amy

Laptops voor Malawi!

30-12-2013 15:41

Vandaag zijn Mieke en ik naar Ruud Nap toe geweest om 2 laptops op te halen. Het begon zo... (haha sprookjesachtig!!)

Mieke en ik gingen langs de deuren om chocolade te verkopen en kwamen zo ook bij Ruud Nap langs. Hij vond het zo goed wat wij deden dat hij ons graag wilde sponsoren. Hij Bestelde chocolade maar hij had nog een idee: Hij wilde ons wel een laptop geven. Die konden we dan mee naar Malawi nemen om daar ons blog bij te kunnen houden en uiteindelijk zouden we de laptop in Malawi achter kunnen laten voor de mensen.

Wij waren natuurlijk erg enthousiast en we spraken af de laptop in de vakantie op te komen halen. Vandaag was dat dus. Van tevoren hadden we ook al vernomen dat het toch niet om 1 maar zelfs om 2 laptops ging. Voor ons allebei één dus!

De laptops zijn een soort van minilaptops en ze doen het goed en zijn zelfs nog best snel! We kregen er zelfs nog 2 muizen, 2 laders en een laptoptas bij!!

Héél erg bedankt, Ruud!

 

Door Amy

Ook Landhorst heeft chocoladekoorts!

20-12-2013 23:44

Vanavond hebben Mieke en ik weer een paar uur chocolade bezorgd. Gelukkig waren de meeste mensen thuis maar het was vooral ook héél gezellig tijdens het rondbrengen!! : ) 

Morgen doen we nog 1 straat en wat huizen waar de mensen vandaag niet thuis waren en dan zijn we HELEMAAL KLAAR (met onze kerstactie dan! de rest gaat gewoon door!!). Ondertussen zijn we alweer druk bezig met plannen voor alweer (ja, je hoort het goed!) een nieuwe actie! Wat het gaat worden, zul je aankomende weken nog wel achter komen. 

Niks doen is moeilijk voor ons, dus ... we gaan gewoon NONSTOP door!

 

Door Amy

chocolade bezorgen

15-12-2013 14:20

De chocolade actie is goed bezig. We hebben voor 700 euro aan chocola verkocht.
Daarvan is 30% van ons. De eerste bestellingen in Venhorst zijn al bezorgd.
We zijn nu bezig om de tweede bezorging in Landhorst te bezorgen.
We willen dan ook iedereen bedanken die chocola heeft besteld, want we zijn daardoor weer een stapje dichterbij gekomen.

 

Door: Mieke

Debatavond SOB 'Helpt hulp?'

14-11-2013 19:07

Vanavond om 20:00 uur begint de debatavond van de SOB (Stichting Ontwikkelingssamenwerking Boxmeer). Eerder heb ik bij deze stichting al een presentie gegeven over ons project. Vanavond zullen Mieke en ik er allebei bij zijn. Ik ben benieuwd wat er zoal aan bod zal komen en ik heb er echt zin in!

 

Door Amy

start van de chocola verkoop

10-11-2013 18:39

Gister zijn we begonnen met de chocola verkoop in Venhorst.
We zijn rond de deuren gegaan en hebben daar al een aantal formuliern vol met bestellingen.
We hopen natuurlijk om nog meer te verdienen met het chocla verkopen maar het was een goed begin.

 

Door: Mieke

1 | 2 | 3 | 4 >>

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dit is het briefje wat we in Landhorst in de brievenbussen gaan stoppen:

 

Fietstocht voor het goede doel

                                              

Hoi allemaal,                                                                                                 18 augustus 2013

                                                                                                                    Vanaf 13:00-14:00 uur tot 16:30 uur 

           

Wij zijn Mieke en Amy, en zoals vele van jullie al weten, gaan wij in 2015 ontwikkelingshulp verlenen in Malawi (tip: wist u dit nog niet, neem dan snel een kijkje op www.mieke-amy-malawi.webnode.nl). Om geld in te zamelen organiseren wij op 18 augustus een fietstocht. Deze is bedoeld voor jong en oud (en wat daar tussen zit…). De fietstocht zal vanaf 1 uur ’s middags van start gaan bij Café Buitenlust. Starten mag tot 2 uur. Tijdens de fietstocht zal er de mogelijkheid zijn even wat te drinken en te eten. Ongeveer halverwege de tocht kunt u pauzeren bij De Heksenboom. Aan het eind van de dag, om half vijf, zullen we bij Café Buitenlust de winnaar van de Malawi-quiz, die tijdens de tocht gemaakt kan worden, bekend maken. De winnaar ontvangt natuurlijk een leuke prijs. De inschrijving kost €1,- voor kinderen t/m 12 jaar en €2,- voor iedereen ouder dan 12 jaar. Al het geld wat wij ophalen met deze fietstocht gaat naar ons Malawi project! Bij vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met ons door even te mailen naar mieke.amy_malawi@live.nl
Wij hopen u die dag te zien verschijnen!

 

Mieke Thijssen en Amy van den Bungelaar