Over Worldmapping

Hoe werkt het?

22-06-2013 21:34

Iedereen van 14 tot 18 jaar die wil, mag mee op Worldmapping. Uitzonderingen komen maar héél zelden voor. Als je graag mee wilt op expeditie kun je je als je wilt meteen opgeven via de site: www.worldmapping.nl, maar je kunt ook eerst meer informatie inwinnen door bijvoorbeeld de brochure te bestellen of een keer naar een informatieavond te gaan. Je kunt natuurlijk ook per mail contact opnemen met Sofie of een keer op Youtube zoeken voor verschillende filmpjes over Worldmapping. 

Wij zelf zijn reeds naar een informatieavond gegaan, hebben daarvoor al de brochure besteld en hebben ook al contact gehad via mail met Sofie. De filmpjes op Youtube zijn erg leuk en zorgen ervoor dat je meteen enthousiast wordt.

Wat is Worldmapping?

22-06-2013 21:10

Worldmapping is een Nederlandse organisatie die expedities naar ontwikkelingslanden organiseert speciaal voor jongeren tussen de 14 en 18 jaar. Het idee om Worldmapping te te beginnen is ontstaan vanuit stichting Be More (2006). Dit is een zelfde soort organisatie als Worldmapping, maar dan alleen voor volwassenen. Vele mensen die op expeditie waren geweest met Be More vertelden de organisatie dat het jammer was dat zij hun reis niet al eerder hadden kunnen maken (op jongere leeftijd), omdat zij nu al (beroeps)keuzes hadden gemaakt, terwijl ze anders misschien wel een heel andere richting in waren geslagen. Zo ontstond in 2010 dus een nieuwe stichting, die als moederstichting Be More had. 

Dit stond op de site van Worldmapping:

 

Sociaal ondernemen

Worldmapping is een sociale onderneming. We werken vanuit de visie dat we iets willen veranderen in de wereld. Dit hebben we bij onze oprichting vastgelegd in de volgende uitgangspunten:

 

  • De landen waar wij werken zijn volop in ontwikkeling. Over het algemeen is er nog veel armoede en hebben mensen weinig. Met Worldmapping leveren we een bijdrage aan deze ontwikkeling. We betalen overal een eerlijke prijs, werken zoveel mogelijk met locals en ondersteunen met onze expedities lokale ontwikkelingsprojecten en –organisaties.
  • Grootste aandeelhouder van Worldmapping is een stichting, ydea foundation. Deze stichting zet zich in om sociaal-maatschappelijke initiatieven te starten of te ondersteunen. Ydea foundation is tegelijk opgericht met Worldmapping, en is nauw aan ons verbonden. De stichting wil een broedplaats zijn waar nieuwe ideeën om de wereld mooier te maken kennis, ervaring en middelen vinden om te slagen.
  • Jaarlijks wordt daarnaast 10% van het bruto resultaat gedoneerd aan ydea foundation. Zo dragen we elk jaar een beetje bij aan het ontstaan van nieuwe organisaties en initiatieven zoals het onze.
  • Worldmapping bestaat om jongeren op een andere manier kennis te laten maken met de wereld om zich heen en hun beeld hierover te veranderen. Het behalen van winst is geen primaire doelstelling.
  • Worldmapping heeft een actief duurzaam inkoopbeleid. Dit varieert van de koffie tot het papier, en van groene stroom tot gebruik maken van het openbaar vervoer.

 

Per jaar organiseert worldmapping ongeveer 12 expedities naar 4 verschillende landen: Cambodja, Uganda, Zuid-Afrika én dus ook Malawi. Hiervoor mag iedereen in Nederland zich aanmelden. Wij hebben voor Malawi gekozen omdat dit land, met meer dan 65% van de bevolking die onder de armoedegrens van 2 dollar per dag leeft, een van de armste landen is van Afrika. Wij denken dus dat onze hulp hier het hardst gebruikt kan worden. Bovendien is Malawi wel een erg veilig land. Worldmapping organiseert ook expedities voor scholen. Kijk gerust eens op www.worldmapping.nl voor meer informatie.